Výlov rybníka Svět - 18. – 21. listopadu 2014

V podzimních měsících jsou na Třeboňsku již tradičně největší událostí výlovy rybníků. V letošním roce bude probíhat výlov rybníka Svět, který se nachází přímo v Třeboni. Samotný výlov začíná v úterý 18.11. a potrvá do pátka 21.11.2014. Už od 7 hodiny ranní se můžete těšit na krásnou podívanou v podobě zátahu rybářských sítí a výlovu ryb.

Na výlovu rybníka Svět si můžete zakoupit i živé ryby a nebude chybět ani občerstvení.

Rybník Svět (214 ha) se loví každé dva roky.

Z historie rybníka Svět

Rybník byl vybudován regentem Jakubem Krčínem z Jelčan (ten vybudoval i rybník Rožmberk) v 70. letech 16. století. Dřívější název byl Nevděk, protože kvůli jeho výstavbě bylo zbouráno Svinenské předměstí města Třeboně. Naproti hlavnímu přístavišti můžete vidět menší ostrov, na kterém stojí studna z roku 1379 - ta pochází z doby, kdy rybník ještě neexistoval. Než byl rybník vybudován, stála zde dokonce i kaple a špitál, domy a další budovy.

Zajímavosti

Z hráze rybníka vede naučná stezka Rožmberk a cyklostezka Okolo Třeboně. Na konci hráze vede silnice ve směru Domanín a nedalo stojí Schwarzenberská hrobka. Pokud tuto silnici přejdete, vstoupíte na další hráz, tentokrát rybníka Opatovického. Hráz pak vede k nám do penzionu Mlýnský Dvůr.

  • U přístaviště stojí socha zakladalete Jakuba Krčína, která odkazuje je památku zakladatele.
  • Z přístaviště hráze také pravidelně vyjíždí motorová loď, v každou celou hodinu, denně od 10 do 18 hodin. Za nepříznivého počasí (silný vítr, vytrvalý déšť, bouřka) loď nevyplouvá.
  • Rybník slouží k chovu ryb a je také vyhledávaným místem rekreace - na březích rybníka najdete dvě městské pláže (větší s tobogánem na severním břehu a na jižním menší Ostende), vstup do vody je možný i z jiných míst. Je možné si tu půjčit šlapadla a pramice, najdete zde stánky s občerstvením a tobogan.

Zde si můžete prohlédnout video z výlovu

Přijeďte se podívat na výlovy Třeboňských rybníků, přijeďte do Třeboně. Ubytování si můžete ihned rezervovat na farmě Mlýnský Dvůr.

 

Kontakty

 

REZERVUJTE SI UBYTOVÁNÍ

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout